БУМ ОТ ПРЕДПРИЕМАЧЕСКИ ИДЕИ НА УЧЕНИЦИ В СЛИВЕН

БУМ ОТ ПРЕДПРИЕМАЧЕСКИ ИДЕИ НА УЧЕНИЦИ В СЛИВЕН

admin No Comments
  Новини

Сливен е домакин на Националната научна конференция за ученици „Предприемачеството през погледа на младите хора – възможности и мечти“.

admin No Comments
  Новини

ПРЕС-СЪОБЩЕНИЕ – Сливен е домакин на Националната научна конференция за ученици „Предприемачеството през погледа на младите хора – възможности и мечти“. /PDF – формат/

ДОБРОВОЛЦИ ОТ ERASMUS STUDENT NETWORK BULGARIA НА ГОСТИ НА ДЕЦАТА ОТ ЦНСТДБУ ДРАГОМАН

admin No Comments
  Новини

Доброволци от Erasmus Student Network Bulgaria направиха изненада на децата от ЦНСТДБУ, град Драгоман. Посещението донесе не само положителни емоции у децата, но и важни поуки, които ще им помогнат в предстоящия житейски път.

Голяма част от разговорите бяха инициирани от самите деца, като те бяха свързани с личните и професионални интереси на всички присъстващи.

Гостите от ESN запознаха децата с различните възможности за развитие в живота, които не са свързани единствено и само с учене на висше образование, а и такива, които са насочени към създаване на собствен бизнес или алтернативни обучения.

Децата получиха подаръци от доброволците, които ще им влязат в необходимост, както при ежедневни нужди и навици, така и при забавления и развлечения. Направеното дарение е вследствие на проведена инициатива „Еразъм Олимпиада“, в която участниците се състезаваха в многобройни спортни, креативни и интелектуални дисциплини. Със събраните средства, организацията е подпомогнала човек в нужда, а с останалата част целта им е била да донесат усмивки и радост на децата от ЦНСТДБУ в Драгоман.

В края на срещата децата, заедно с гостите, изпробваха някои от новите игри и придобивки в ЦНСТ.

ESN е организация, която подкрепя чуждестранните студенти при посещението им в България. Доброволците дават насоки и представят различни възможности, които да направят престоя им в България по-лек и по-благоприятен.

 

 

 

КАКВО СТОИ ЗАД ДУМИ КАТО КИБЕРПРОСТРАНСТОВО, ПРОТИВООБЩЕСТВЕНИ ПРОЯВИ И НАРКОМАНИЯ?

admin No Comments
  Новини

На 07.03.2024 г. представители на „Превантивно-информационен център по проблемите на наркоманиите“ – София, както и представители на ДПС към РПУ – Сливница, посетиха ЦНСТ за деца без увреждания в град Драгоман.

Децата имаха възможност да се запознаят и да повишат своите знания на теми, като киберпрестъпност, противообществени прояви и наркомания. Идеята на срещата бе под формата на беседа децата да се запознаят с евентуалните последици и възможните рискове, които съществуват около тях, както в онлайн пространството, така и в реалния живот.

Представителите на превантивно-информационния център разказаха и дадоха на децата идеи и съвети при евентуално изпадане в рискова ситуация, както и превантивни мерки, които децата да използват, както за своята безопасност, така и за безопасността на околните.

УЧЕНИЦИ ОТ ПГЕА СОФИЯ БЯХА ГОСТИ НА ДЕЦАТА ОТ ЦНСТ ДРАГОМАН

admin No Comments
  Новини

На 06.03.2024 г. децата от ЦНСТ бяха изненадани от ученици, представители на ученическия съвет на Професионална гимназия по електротехника и автоматика в София.

Посещението бе по инициатива на самите ученици. По време на срещата, общуването премина през различни теми, обхващащи училище, доброволчество, извънкласни дейности. Децата от ЦНСТ имаха възможност да се запознаят с различни моменти и преживявания от живота, разказани през призмата на учениците. Разказите на тийнейджърите помогнаха на децата да се запознаят с живота в по-големия град – живот, изпълнен с дейности и интереси, които да носят смисъл за човека, който ги изпълнява.

Децата повишиха знанията си относно действителността и за това, че тя би могла да бъде по-трудна, по-страшна и не толкова лесна колкото им се струва.

Освен с разговори и приятни моменти, ученическият съвет на ПГЕА зарадва децата от ЦНСТ, като им подариха хранителни продукти, с които те да приготвят любимите си ястия. Също така им пожелаха тези преживявания да им донесат усмивки и хубави моменти.

ЧЕСТИТА БАБА МАРТА!

admin No Comments
  Новини

Баба Марта не пропусна да посети потребителите на ЦОП и ЦНСТ в град Драгоман. Децата от ЦНСТ, със своите сръчни ръчички и креативност, изработиха мартенички и картички, с които зарадваха близки и приятели.

Екипът на ЦОП и ЦНСТ Драгоман ви пожелава здраве, щастие, обич и късмет.

НА СОНИК ДЕН СЪС СОНИК СТАРТ В ДРАГОМАН

admin No Comments
  Новини

Днес 29.02.2024 г., денят в повече, екипите на ЦНСТ  и ЦОП, съвместно с децата от ЦНСТ град Драгоман, споделиха и изразиха положителни емоции по случай своя СОНИК ДЕН сред своите съграждани.

Децата размениха с тях посланията и добродетелите, които бяха изразени от различни потребители от центровете на СОНИК СТАРТ в цялата страна.

Всеки ден е СОНИК ДЕН! Защото СОНИК СТАРТ дава повече, празнува на деня в повече.

„СЕДМИЦА НА ЛЮБОВТА“ В ЦОП ДРАГОМАН

admin No Comments
  Новини

„Получаваш най-доброто от другите, когато им даваш най-доброто от себе си“.

„Ще блещука дяволито любовта на влюбени щастливи хора! Нека жива бъде тя и през хиляди ухаещи години да танцува в сърцата любовта.“

Екипът на ЦОП в Драгоман, съвместно с децата от ЦНСТ, работиха заедно, за да отбележат празника на любовта.

Децата изработиха сами и страхотни декорации за дома. Сърца, сърца и … още нещо.

СОНИК СТАРТ – 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО и ОТВЪД с 15 предизвикателства за 15 отбора в 15 дейности

admin No Comments
  Новини

КАКВО СЕ Е СЛУЧИЛО НА 6 И 22 СЕПТЕМВРИ В БЪЛГАРИЯ?

admin No Comments
  Новини

Беседа на тема „Какво се е случило на 6 и 22 септември в България“ бе изнесена на потребителите на ЦНСТ И ЦОП в Драгоман. Деца и младежи разбраха какво е Съединението и Денят на независимостта на България, двата родни подвига, с които страната ни извоюва своето място на европейската карта.

На 6 септември 1885 година се обявява независимостта на Източна Румелия от Османската империя и съединението й с Княжество България. На този ден отбелязваме Съединението на България.

На 22 септември 1908 година България обявява своята независимост с манифеста на българския княз Фердинанд. С него се слага край на последните васални връзки с Османската империя, а Княжество България става независимо царство, начело с коронования вече Цар Фердинанд.

След беседата всички заедно изработиха постери, посветени на двата празника.