ДОБРОВОЛЦИ ОТ ERASMUS STUDENT NETWORK BULGARIA НА ГОСТИ НА ДЕЦАТА ОТ ЦНСТДБУ ДРАГОМАН

admin No Comment
Новини

Доброволци от Erasmus Student Network Bulgaria направиха изненада на децата от ЦНСТДБУ, град Драгоман. Посещението донесе не само положителни емоции у децата, но и важни поуки, които ще им помогнат в предстоящия житейски път.

Голяма част от разговорите бяха инициирани от самите деца, като те бяха свързани с личните и професионални интереси на всички присъстващи.

Гостите от ESN запознаха децата с различните възможности за развитие в живота, които не са свързани единствено и само с учене на висше образование, а и такива, които са насочени към създаване на собствен бизнес или алтернативни обучения.

Децата получиха подаръци от доброволците, които ще им влязат в необходимост, както при ежедневни нужди и навици, така и при забавления и развлечения. Направеното дарение е вследствие на проведена инициатива „Еразъм Олимпиада“, в която участниците се състезаваха в многобройни спортни, креативни и интелектуални дисциплини. Със събраните средства, организацията е подпомогнала човек в нужда, а с останалата част целта им е била да донесат усмивки и радост на децата от ЦНСТДБУ в Драгоман.

В края на срещата децата, заедно с гостите, изпробваха някои от новите игри и придобивки в ЦНСТ.

ESN е организация, която подкрепя чуждестранните студенти при посещението им в България. Доброволците дават насоки и представят различни възможности, които да направят престоя им в България по-лек и по-благоприятен.