ДОБРОВОЛЧЕСКИ ЛАГЕР 2018 – „ПО СТЪПКИТЕ ВЪРВИ И ПРИКЛЮЧЕНИЕТО ПРОДЪЛЖИ“

admin No Comment
Новини

На 30 август и 31 август 2018г. град Левски ще бъде домакин на седмия ежегоден Доброволчески лагер на СОНИК СТАРТ – събитие, което обединява деца и младежи от цялата страна в благородната кауза на доброволчеството.

Град Левски ще продължи по стъпките на седемгодишното приключение на СОНИК СТАРТ, разказващо доброволчески истории от градовете Първомай, Драгоман и Карлово, и за първа година ще бъде домакин на мащабното събитие. Разнообразни арт-дейности,  спортни състезания и облогородяване на градския парк са само част от тазгодишната програма на събитието.

Доброволческият лагер е уникално изживяване, организирано в рамките на дългогодишната Доброволческа програма на СОНИК СТАРТ, която има за цел да предостави възможности за изява на таланти и идеи; да включи деца и младежи в общозначими дейности, насърчаващи солидарността между хората и към природата; да научи подрастващите, че добрите дела дават сила на нас самите и вдъхновяват добрите дела у другите.

„По стъпките върви и приключението продължи“ е едно от централните събития, част от Национална кампания за ТОЛЕРАНТНОСТ на СОНИК СТАРТ „АЗ СЪМ ТУК И МОГА ДА ТИ БЪДА ПРИЯТЕЛ“, като тазгодишното издание на Доброволческия лагер ще се проведе и в памет на Стефан Калинов – дългогодишен доброволец в Център за обществена подкрепа – Първомай и СОНИК СТАРТ.

Доброволческият лагер се организира от социалните услуги, част от голямото семейство на СОНИК СТАРТ – Центровете за обществена подкрепа в градовете Левски, Карлово, Първомай, Балчик, Драгоман и Червен бряг; Центровете за настаняване от семеен тип в градовете Левски, Карлово, Първомай, Драгоман и Червен бряг; Дневен център за деца с увреждания в гр. Карлово; Център за социална рехабилитация и интеграция гр. Левски; Защитено жилище Червен бряг и Дневен център за деца и възрастни хора с увреждания Червен бряг.

За повече информация ни пишете на angelmarinov@sonikstart.eu и dimitrov@sonikstart.eu