ТЪРЖЕСТВО ЗА 24 МАЙ

admin No Comment
Новини

На 21.05.2018г. екипът на ЦОП Драгоман, съвместно с екипите на ЦНСТД Драгоман и КЦ Драгоман, организираха тържество по случай 24 май – Ден на българската просвета и култура и славянската писменост.

На тържеството присъстваха деца, потребители на социалните услуги ЦОП и ЦНСТД, както и деца на различни възрасти от общ. Драгоман. Ръководителят на ЦОП Драгоман – Илонка Костадинова – тържествено даде начало на празничното тържество, като след това даде думата на педагога Иглика Трендафилова, която като дългогодишен учител в общината, се обърна към децата с мотивиращо учебната дейност слово.

Всички участници бяха наизустили стихотворения, посветени на солунските братя Кирил и Методий. Педагогът от ЦНСТД Драгоман – Мая Тинчева – по запленителен начин запозна присъстващите деца с историята на създаването на българската азбука.

Тържествената част приключи с изпълнение на Химна на българската просвета и на Св. Св. Кирил и Методий – „Върви, народе възродени“, изпят от всички участници.

Тържеството продължи с почерпка, като ентусиазираните деца задаваха въпроси на педагозите по темата за българската писменост.

1
2
3
4
5
6
7
8
10
12
13
14
15
16
17