ОФЕЛИЯ КЪНЕВА И 3 ДЕЦА ОТ ЦНСТ В ДРАГОМАН БЯХА ГОСТИ НА ФЕХТОВАЛЕН ТУРНИР В ДВОРЕЦА „ВРАНА“

mainadmin No Comment
Новини

Офелия Кънева и деца от ЦНСТ в Драгоман бяха гости на фехтовалния турнир в Двореца „Врана“, посветен на 80-та годишнина от рождението на Н. В. Цар Симеон II. Освен с присъствието си, Негово Величество лично се здрависа с всички гости и деца.

Началото на турнира бе даден с демонстрация по театрална фехтовка от Весела Василева и Диана Дворска.  Демонстрация направиха и националните състезатели – Йоана Илиева, Катрин Живкова, Симона Недялкова и Елица Станимирова.

В турнира участваха 16 невероятни момичета и момчета от майсторския клас 2017 по сабя на Фехтовална академия „Васил Етрополски”. Участниците получиха плакети с подписа на Н. В. Симеон II, а шампионите бяха удостоени с купи в категориите момчета и момичета.

Офелия Кънева и децата лично поднесоха икона и букет на Н.В. Симеон II. Йордан Динев, президент на Българската фехтовална лига, връчи на Н.В. Симеон 2, юбилейна златна значка.  Държавна агенция за закрила на детето се ангажира този турнир да стане традиционен и в него да се включват деца от повече градове.

За децата от ЦНСТ-то това беше определено един много различен ден. Ден, в който освен, че посети двореца „Врана“, освен, че лично се запознаха със Симеон II, научиха повече и за спорта фехтовка.

You must be logged in to post a comment