УЧАСТИЕ В ПРАЗНИКА В ГР. ДРАГОМАН

mainadmin No Comment
Новини

На 01.06.2017г. екипа и децата от ЦНСТДМ – Драгоман, ЦОП и служители на ДЦСХ, участваха в инициатива по повод Международния ден на детето, която се проведе в Спортна зала гр. Драгоман. Децата взеха активно участие в състезателни и танцувални игри, имаха възможност да бъдат нарисувани и преобразени като своите любими анимационни герои, да създадат нови приятелства и незабравими спомени.

Международният ден на детето води началото си от 1925 г., когато в Женева се състои Световна конференция по въпросите на детското здраве. Идеята за отбелязването му идва от китайският генерален консул в Сан Франциско, който събира няколко китайски деца сираци и ги води на празника на пролетното равноденствие. По-късно неговата инициатива е продължена, като независима благотворителна акция, а през 1949г. датата е обявена официално за Международен ден за защита на децата.

1-ви юни е празник на жизнерадостта, чистотата, свободата, детските мечти и стремежи, просторът на детската душа. Той е и един от моментите, в които ние, „големите“, си припомняме детството и това какво е нужно на децата, за да бъдат щастливи и израстнат свободни и силни, а именно – нашата грижа, и нито повече, нито по-малко от онова, вълшебното – любов!